Торта „Наполеон“

Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2011
Торта „Наполеон“
 
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
7 ч. ч. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. захар (и 2 с. л. за разбиване на белтъците)
200 г краве масло
4 яйца
6 с. л. брашно (с връх)
3 с. л. ирландки крем-ликьор
кората от 1 лимон
2 ванилии
1 щипка индийско орехче
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Торта „Наполеон“

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с миксер заедно със захарта и солта до побеляване и разтваряне на захарта.


2
Торта „Наполеон“ 2

Прибавя се 1 ч. ч. от млякото и отново се разбива. Слага се брашното и се бърка, така че да не останат бучки.


3
Торта „Наполеон“ 3

Останалото мляко се слага в касерола и се изчаква да заври. Силата на огъня се намалява и сместа с яйцата се добавя към него, при непрекъснато бъркане, до получаването на кремообразна консистенция.


4
Торта „Наполеон“ 4

След като крема се сгъсти се дърпа от котлона и се добавят настърганата кора от лимона, ванилията, индийското орехче и ликьора.


5
Торта „Наполеон“ 5

Съдът се сваля от огъня и се прибавя маслото. Добавят се и разбитите с 2 с. л. захар белтъци.


6
Торта „Наполеон“ 6

Тестото се разстила в две тави, надупчва се с вилица и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, до златисто.


7
Торта „Наполеон“ 7

Оставя се да се охлади и се разрязва през средата, така че да станат четири блата. Те се подравняват отстрани, като трохите се запазват в купа.


8
Торта „Наполеон“ 8

След това се слагат един върху друг и се режат на еднакви правоъгълни парчета с назъбен нож. Между пластовете на всеки правоъгълник се пълни с крем.


9
Торта „Наполеон“ 9

Завършва се с крем и се поръсва с трохите от тестото.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
бързо се приготвя и резултатът е... облизване на пръстите!!! страхотно се получава и с бисквити "Закуска" или друг вид меки бисквити, за тези които нямат време за ползване на фурната.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: