Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички

Дата: 18.02.2015
Източник: Franchesskka
ТИТЛА: Чирак
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички
 
Необходими продукти:
за каймата:
400-500 г кайма (смес или телешка)
1 глава лук
пресен магданоз
1-2 филии хляб
сол, черен пипер и кимион на вкус
за плънката:
150-200 г луканка
царевица
4-5 кисели краставички
за панировката:
2 яйца
галета
брашно
сол

Начин на приготвяне:
1
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставичкиКаймата се омесва, заедно с настъргания на ренде лук, накълцания магданоз, филиите хляб, кимион, черен пипер и сол. Оставя се да стегне около 20 минути.


2
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички 2За плънката на кюфтета се смесват нарязаната на кубчета луканка, царевица и нарязаните наситно кисели краставички.

3
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички 3Кюфтетата се оформят и в сърцевината им се поставя пълнежът с луканката, като се внимава кюфтетата да са добре оформени и плънката в ядрото да се покрие добре с кайма от всички страни.

4
Царско кюфте с луканка, царевица и кисели краставички 4След това кюфтета се овалват в следната последователност - първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета. Пържат се в добре загрято олио, докато получат златиста коричка.
Сервират се топли, по желание - с картофено пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Гювечета
Teodora Gospodinova се регистрира в сайта.
Ирена Колева коментира рецептата Чийзкейк мъфини
Христо Дюлгеров коментира рецептата Макарони на фурна
Анна коментира рецептата Козунак
Анна сготви Козунак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта