Целина на фурна

Подходяща и като предястие, и като гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина
1/2 лимон
150 мл прясно мляко
80 г сирене „Пекорино“
1/4 ч. л. мащерка
краве масло за намазване
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Целина на фурна
Половината целина се реже на малки кубчета. Сварява се в млякото, заедно с настърганата лимонова кора и мащерката.
2
Целина на фурна 2
Когато омекне, се дърпа от огъня, добавя се и половината от настърганото пекорино.
3
Целина на фурна 3
Овкусява със сол и бял пипер и се пюрира.
4
Целина на фурна 4
Останалата целина се реже натънко и се сварява във вода, заедно със сока от лимон, като не трябва да се разкашква.
5
Целина на фурна 5
Формички за крем брюле се мажат с масло.
6
Целина на фурна 6
В тях на пластове се редят парчета целина и пюре.
7
Целина на фурна 7
Пече се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се поръсва с останалото пекорино и се пече още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: