Цяло лимоново пиле с ориз басмати

Кожата е хрупкава, месото сочно, а ароматът – свеж и цитрусов.
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
2 с.л зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. риган
½ ч.л. червен пипер
1 лимон
¼ връзка мащерка

за гарнитурата:
200 г ориз басмати
20 мл зехтин
20 г масло
600 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус

за соса:
2 с.л. дижонска горчица
сок от 1 лимон
50-80 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Цяло лимоново пиле с ориз басмати
Намажете добре пилето със зехтина и го овкусете отвътре и отвън със сол, черен пипер, ригана и червения пипер.
2
Цяло лимоново пиле с ориз басмати 2
Разполовете добре измития лимон и заедно с мащерката го сложете в пилето.
3
Цяло лимоново пиле с ориз басмати 3
Направете по един прорез от двете страни на кожата на пилето и преплетете бутчетата.
4
Цяло лимоново пиле с ориз басмати 4
Изпечете пилето в еърфрайър на 180 градуса за 40 минути.
5
Цяло лимоново пиле с ориз басмати 5
За гарнитурата запържете в зехтина и маслото добре измития и отцеден ориз, докато стане стъклен.
6
Цяло лимоново пиле с ориз басмати 6
Налейте бульона, овкусете със сол и пипер, и гответе на слаб огън под капак за 10 минути. След това махнете от огъня и го оставете за още 10 минути под капак с кърпа.
7
Цяло лимоново пиле с ориз басмати 7
За соса разбъркайте горчицата с лимоновия сок и зехтина.
8
Цяло лимоново пиле с ориз басмати 8
Сервирайте пилето с ориза и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


312 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: