Великденски сладки

Много вкусни и ефектни
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 07.04.2017
Великденски сладки
 
Необходими продукти:
250 г краве масло
120 г захар
1 с. л. ванилова захар
375 г брашно
100 г пудра захар
1 с. л. лимонов сок
сладкарска боя


Начин на приготвяне:
1
От маслото, захарта, брашното и ваниловата захар се замесва гладко тесто, което се увива във фолио и се оставя да се охлади за около 30 минути.
2
Тестото се разточва на кора с дебелина от около 5 мм и се изрязват различни великденски форми – заек, яйце, цвете и др.
3
Сладките се слагат върху хартия за печене и се пекат до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна - около 10-12 минути. Оставят се да изстинат върху решетка.


4
Пудрата захар се смесва с лимоновия сок, до получаване на гладка смес, с която се намазват сладките.
5
По желание бисквитите се украсяват със сладкарска боя. На финала се поръсват със захар и се оставят да изсъхнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: