Ягодова пица

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
125 г маргарин
1/4 ч. ч. захар
10–11 с. л. захар
200–250 мл прясно мляко
нишесте
200 г извара
1 лимон
1 ванилия
200–250 г ягоди


Начин на приготвяне:
1
Ягодова пица
Брашното се разбърква с разтопения маргарин и захарта. Tестото се разпределя в набрашнена тава с диаметър 20–22 см. Разстила се добре с ръка, като се поръсва с брашно, и се пече 35–40 минути при температура 150–160 градуса.
2
Ягодова пица 2
За пълнежа 5 с. л. захар се карамелизират при непрекъснато бъркане. Оставя се да изстине, докато стане на конци, налива се 100 мл мляко и се загрява, за да се разтвори захарта. 100 мл мляко се разбъркват с нишестето и се изсипва при карамелизираната захар. Кипва се, за да се сгъсти, оставя се да изстине.
3
Ягодова пица 3
Карамелизираното мляко се изсипва при изварата и се ароматизира с 1 ч. л. настъргана лимонова кора и 1 с. л. изцеден лимонов сок. Сипва се още малко мляко, ако е много гъсто, разбърква се с миксер и се слага ванилията. Бърка се, за да стане пастет, след което се претрива през цедка.
4
Ягодова пица 4
Ягодите се нарязват на филийки. Останалите 5–6 с. л. захар се разтварят с 5–6 с. л. вода в малка тенджера и се затопля до кипване, за да се получи сироп. 1 с. л. нишесте се разтваря в 1 с. л. вода, добавя се към кипналия захарен сироп и се разбърква.
5
Ягодова пица 5
Готовият блат се намазва с млечния пастет, отгоре се подреждат ягодите и се поливат със захарния сироп. Преди консумация трябва да престои поне 1 час на студено.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: