Шоколадови алфахорес

Дата: 09.07.2004
Източник: Бон Апети
Шоколадови алфахорес
 
Необходими продукти:
50 г краве масло
100 г шоколад
конфитюр по избор
250 г пшеничено брашно
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. джин
1/2 ч. л. течна ванилия
3 жълтъка
3 с. л. пудра захар
50–60 мл прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови алфахоресМаслото се разтопява и се разбърква със захарта. Един по един се слагат жълтъците, разбива се и се ароматизира с ванилията и джина. Слага се бакпулверът и постепенно се добавя пресятото брашно, като през цялото време се бърка с дървена лъжица.
2
Шоколадови алфахорес 2След това тестото се меси на ръка и се разточва върху набрашнена повърхност. Изрязват се дискове, подреждат се в намаслена и набрашнена тава и се пекат 5–8 минути при температура 200–220 градуса.
3
Шоколадови алфахорес 3След като изстинат, половината бисквити се намазват с конфитюр и отгоре всяка се затваря с друга бисквита.
4
Шоколадови алфахорес 4В малка тенджера се поставят шоколадът и прясното мляко, загрява се, за да се разтопи шоколадът и с лъжица се обливат бисквитите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта