Пурички с "Мока" крем

Дата: 22.09.2004
Източник: Бон Апети
Пурички с
 
Необходими продукти:
80 г брашно
1 с. л. есенция ром
4-5 с. л. пудра захар
1 ч. ч. заквасена сметана
1 щипка сол
1/2 ч. л. ванилова есенция
1 ч. ч. пудра захар
3 белтъка
25-30 г шоколад
120 г масло
1 к. л. инстантно кафе
 

Начин на приготвяне:
1
Пурички с Пудрата захар се пресява в купа, добавят се солта и брашното. Разбъркват се и по средата се оформя кладенче. Маслото се разтопява и се оставя леко да стегне. Белтъците се разбиват на пяна, добавя се маслото, разбива се. Сместа се излива в брашното и се разбърква, докато стане хомогенна смес. Добавят се ваниловата есенция и настърганият шоколад. Отлежава 2 часа в хладилник, покрито.
2
Пурички с Кафето се разтваря в малко вода. Смесва се с есенцията ром. Поставя се в дълбока купа и се разбива с миксер заедно със сметаната и пудрата захар. Кремът отлежава в хладилник.
3
Пурички с От хартия за печене се изрязват кръгове с диаметър 10-12 см. Нареждат се в предварително намаслена тава. Покриват се с по 1 с. л. от охладеното тесто, което се разстила на тънък пласт. Пекат се 5-10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Пурички с След като се извадят, се оставят да починат за не повече от минута. Навиват се около предварително покрита с алуминиево фолио точилка, като двата края се притискат. Могат да се навият и на ръка. Щом се стегнат, пуричките се пълнят с крема с помощта на пош. Двата отвора се поръсват с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
Snejana Madjarova се регистрира в сайта.
Andrew S. Andrew се регистрира в сайта.
foxy сготви Лазаня
Мария Сотирова коментира рецептата Картофена фритата
Антония коментира рецептата Варени яйца с млечен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта