Прасковена торта

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2004
Прасковена торта
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
2 яйца
50 г маргарин
6 с. л. захар
2 с. л. прясно мляко
1 ванилия
5–6 праскови
1 ч. л. канела
30 г краве масло
1 пакетче суха сметана
прясно мляко за разбиване
джоджен за украса


Начин на приготвяне:
1
Прасковена торта
Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява.
2
Прасковена торта 2
Разделят се жълтъците и белтъците на яйцата. Към жълтъците се добавят маргаринът и 4 с. л. захар и се разбива. Щом сместа стане пухкава, се добавят прясното мляко и ванилията и се разбърква. С помощта на шпатула в жълтъчната смес се сипва брашното и се бърка, докато се хомогенизира.
3
Прасковена торта 3
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъците, като продължава бъркането с шпатула в една посока. Готовото тесто се разпределя във форма с диаметър 20–22 см с отделящо се дъно, предварително намаслена и набрашнена.
4
Прасковена торта 4
В малка купичка се смесват 2 с. л. захар и канелата.
5
Прасковена торта 5
Прасковите се нарязват на ивици, разбъркват се с ароматизираната захар и се подреждат върху тестото. Отгоре се разпределя маслото и се поръсва със захар. Пече се 25 минути при температура 220 градуса и се оставя да се охлади. Декорира се с разбита сметана и листа от джоджен.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: