Крем "Йоана"

Дата: 10.07.2004
Източник: Бон Апети
Крем
 
Необходими продукти:
1 к. ч. захар за карамелизиране
200–300 г ягоди
1 банан
1 ванилия
3–4 капки есенция ром
500 мл течна сметана
1 с. л. нишесте
3 с. л. захар
4 яйца
шоколад за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Крем Захарта се карамелизира и се оставя да се охлади. Преди да стегне напълно, се добавя сметаната. Поставя се на топлия котлон, за да кипне, като през цялото време се бърка. Карамелизираната захар трябва да се разтвори добре.
2
Крем В купички се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта, след което се добавя нишестето.
3
Крем След това сметаната постепенно се налива при жълтъците, разбърква се добре и цялата смес отново се слага на котлона. Оставя се да ври 2–3 минути, като непрекъснато се бърка. Ароматизира се с есенцията ром и ванилията. Разбърква се и се оставя да изстине под капак.
4
Крем Бананът и ягодите се нарязват. В чашите за сервиране се поставят банановите резенчета и се заливат с крем. Отгоре се слага ред ягоди и отново се залива с крем. Преди да се сервира, десертът се украсява с настъргания шоколад и с ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Albena Miteva коментира рецептата Мусака с кайма и заливка
Зорница се регистрира в сайта.
Citygarden Nevena коментира рецептата Печена свинска плешка
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта