Сладкиш "Дегаже"

Гост: Маша Илиева
Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2004
Сладкиш
 
Необходими продукти:
6 яйца
6 с. л. захар
6 с. л. какао
30 г краве масло
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
50 г замразени боровинки
шоколадови пръчици


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш
Белтъците на яйцата се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта около 5–8 минути, докато побелеят. Към тях се добавя какаото и се разбърква много добре с лопатка или шпатула.
2
Сладкиш
Сместа от жълтъците се прибавя към разбитите на сняг белтъци и отново се разбърква добре в една посока.
3
Сладкиш
В правоъгълна тава се постила алуминиево фолио и се загрява във фурната. След това фолиото се намазва с масло, а върху него се изсипва какаовата смес.
4
Сладкиш
Пече се около 10 минути в силно загрята до 200 градуса фурна, докато хване коричка. Изважда се и се оставя да се охлади.
5
Сладкиш
Сметаната се разбива с прясното мляко и се нанася върху готовата платка. В единия край се поръсва с боровинки и се навива на руло. Повърхността на рулото се намазва с останалата сметана и се поръсва с шоколадови пръчици. Преди консумация рулото трябва да престои един час в хладилник.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: