Пълнени кайсии с ягодов крем

Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2004
Пълнени кайсии с ягодов крем
 
Необходими продукти:
50 г орехови ядки
200 г извара
3 с. л. сметана на прах
4–5 капки есенция ром
1/2 ч. л. балсамов оцет
2 с. л. изцедено кисело мляко
10 ягоди
1 кг кайсии
захар и маточина за декорация


Начин на приготвяне:
1
Пълнени кайсии с ягодов крем
Ореховите ядки се запичат в сух тиган за 3–4 минути и се смилат.
2
Пълнени кайсии с ягодов крем 2
В купата на пасатора се поставят изварата, сметаната на прах, есенцията ром, балсамовият оцет, изцеденото кисело мляко и почистените ягоди и всичко се пасира.
3
Пълнени кайсии с ягодов крем 3
Кайсиите се разполовяват и костилките им се отделят. От външната страна на всяка половинка се отрязва малко капаче и плодовете се подреждат в чиния. Пълнят се с ягодовата извара и в средата на крема се поставя капачето на всяка една от кайсиите. Поръсват се със смлените орехови ядки и кристална захар и се декорират с маточина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: