Яхния с бакла и картофи

Лесна пролетна яхнийка
Източник: Бен
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 02.07.2017
Яхния с бакла и картофи
 
Необходими продукти:
300 г млада бакла
1 глава кромид лук
5-6 пресни картофа
3 домата
1 с. л. червен пипер
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
магданоз
копър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме лука на дребно, слагаме го в тенджера и го задушаваме в олиото и малко вода.
2
Нарязваме баклата на малки парчета и я слагаме при лука. Изчакваме и тя да се задуши, като от време на време разбъркваме.
3
Прибавяме брашното и червения пипер. След което идва ред на доматите, смлени или нарязани на ситно. Доливаме топла вода и посоляваме на вкус.
4
Обелваме картофите, нарязваме ги на средно големи парчета и след като ястието заври, ги прибавяме в тенджерата.
Варим, докато картофите и баклата омекнат.
5
Накрая поръсваме готовото ястие с нарязани на ситно магданоз и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: