Пъстърва в доматен сос по провансалски

Бързо и лесно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви (400–600 г)
600 г червени домати
200 г домати на кубчета (от консерва)
100 г черни маслини (без костилки)
40 г аншоа
300 мл бяло вино
2 глави лук
3 стръка мащерка
1 дафинов лист
3 с. л. студено пресован зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пъстърва в доматен сос по провансалски
Доматите се бланшират за кратко в кипяща вода, шокират се в ледено студена и се обелват.
2
Пъстърва в доматен сос по провансалски 2
Нарязват се на четвъртинки, почистват се от семките и се режат на ивици.
3
Пъстърва в доматен сос по провансалски 3
Лукът, аншоата и маслините се наситняват. Лукът се запържва в зехтина, докато се карамелизира. Прибавят се аншоата, маслините, виното и двата вида домати.
4
Пъстърва в доматен сос по провансалски 4
Сосът се овкусява с мащерката, дафиновия лист, сол и черен пипер. Вари се 10–15 минути – не трябва да става твърде гъст. Дафиновият лист се отстранява.
5
Пъстърва в доматен сос по провансалски 5
Рибата се поръсва със сол и черен пипер. Слага се в тава, намазана със зехтин и се залива със соса.
6
Пъстърва в доматен сос по провансалски 6
Пече се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна , с вентилатор.


Съвет:
По желание към доматения сок може да добавите малко оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: