Яйца на тиган с три цвята чушки

Пълноценна закуска
Източник: Ралица
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.02.2017
Яйца на тиган с три цвята чушки
 
Необходими продукти:
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1/2 жълта чушка
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2 яйца
70 мл вода
зехтин
сол, черен пипер, червен пипер, куркума
и чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките и лукът се нарязват ленти и се готвят в тиган, с малко зехтин – около 7 минути на не много силен котлон, като се разбъркват периодично.
2
Добавя се наситненият чесън и се готви още 3 минути, като отново се разбърква.
3
Налива се водата и се готви още 5 минути, при постоянно разбъркване.

4
Оформят се две „гнезда“, в които се чукват яйцата. Поръсва се с подправките и се готви, до готовност на яйцата.


Съвет:
Сервира се с чаша кефир или с домашно кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2018
Чушки обичам да хапвам по всяко време на деня!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: