Яйца по тракийски

Традиционно ястие от Пловдив
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2015
Яйца по тракийски
 
Необходими продукти:
10 яйца
500 мл прясно мляко
50 г брашно
500 г краве сирене
50 г краве масло
1 връзка магданоз
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват с телена бъркалка и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
2
Брашното се размива в част от млякото и се добавя към яйцата, заедно с останалото мляко. Разбърква се добре.
3
Магданозът се наситнява, а риганът се стрива.
4
Подправките се добавят към млечно-яйчената смес и се разбърква.
5
Сместа се сипва в тава, намазана обилно с маслото, и се поръсва с натрошеното сирене.
6
Ястието се пече до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна – около 25–30 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2016
лесно и вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2016
Малко продукти и лесно за приготвяне! Краен резултат: Вкусничко! :-)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2016
Бърза , лесна и вкусна :)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2015
Сполучлива, лесна и бърза рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: