Южняшка царевична салата

Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2003
Южняшка царевична салата
 
Необходими продукти:
2 млечни царевици
3–4 домата
2 с. л. олио
1 глава кромид лук
1 червена чушка
сок от 1 лимон
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1 с. л. кетчуп
1/4 ч. л. смлян кимион
5–6 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Южняшка царевична салата
Зърната се отделят от кочана на царевицата, запържват се в олиото за 2-3 минути и се прибавят нарязаните лук (на полумесеци) и чушка (на ивички). От домата се отстранява семето (запазва се за дресинга), а останалата част се реже на малки кубчета. Запържва се за не повече от 1-2 минути и се оставя да се охлади.
2
Южняшка царевична салата 2
Дресингът се приготвя, като семето от доматите се претрива, за да остане само сокът, поставя се в купичка и се добавят кетчупът, съвсем ситно накълцаните люта чушка, магданоз и скилидки чесън, солта. Разбърква се.
3
Южняшка царевична салата 3
Приготвеният дресинг се разбърква с напълно охладената запръжка от царевица, домат и пиперка. По желание всяка порция от салатата се овкусява с лъжица заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: