Зеленчукова супа с елда (гречка)

Вкусна, ароматна и полезна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.08.2015
Зеленчукова супа с елда (гречка)
Зеленчукова супа с елда (гречка)
 
Необходими продукти:
3 средно големи картофа
2 моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 глави лук
1 домат
2 с. л. елда (гречка)
фиде
3 дафинови листа
1 връзка магданоз
1 к. л. джинджифил на прах
сол, черен пипер и зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се нарязват на кубчета. Чушките, морковите, лукът, доматът (обелен) и магданозът се почистват и се нарязват.
2
Елдата се изсипва в хладка вода, накисва се за 10-15 минути и след това се изплаква.
3
В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и морковите. След около минута се наливат 1 1/2-2 с. л. вода. След като течността заври, се слагат чушките, картофите и доматът, и супата се оставя да къкри на слаб огън.
4
Фидето и елдата се добавят 10-15 минути, преди супата да стане готова. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавят се 1 к. л. джинджифил и дафиновите листа. Накрая се слага магданозът.


Съвет:
Препоръчително е, супата да се сервира топла, но не гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: