Зелеви сарми по аржентински

Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2001
Зелеви сарми по аржентински
 
Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
500 г телешка кайма
100 г зелени маслини
2 яйца
50 г кашкавал
1 стрък чесън
1 с. л. краве масло
средата на 1 филия хляб
1/2 в. ч. бяло вино
2 с. л. магданоз
1 буркан домати
2 кубчета зеленчуков бульон
1 стрък чесън
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелеви сарми по аржентински
Голяма тенджера се пълни с вода, посолява се и се кипва. Вътре с кочана надолу се поставя почистената зелката. Вари се 5 минути. Хлябът се накисва във виното. Наситненият чесън се запържва в маслото за 30 секунди.
2
Зелеви сарми по аржентински 2
Каймата се омесва с нарязани наситно маслини, изцедената от виното среда хляб, яйца и настърган кашкавал. Подправя се с черен пипер и сол на вкус, слага се нарязаният надребно магданоз.
3
Зелеви сарми по аржентински 3
Зелката се отцежда и се оставя да се охлади. Листата се отделят, поставя се плънка и се оформят сарми. Слагат се в тава. Доматите се пасират с чесъна. Добавят се кубчетата бульон, загрява се, докато се разтворят, слага се дафиновият лист. Сармите се заливат със соса. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече 45 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: