Апетитна, вкусна и полезна!


0
65299

За „богат улов” е добре да знаем, че:

• Когато избираме риба, люспите й трябва да са светли, хрилете – яркочервени, а очите – ясни и изпъкнали. Месото й трябва да е твърдо на пипане и да има приятна миризма (доколкото една сурова риба може да мирише приятно). Люспите и костите трябва да се отделят трудно.
• Старата риба може да бъде идентифицирана по потъмнелите люспи, които падат лесно при пипане, тъмнокафявите и дори зеленикави хриле и мътните хлътнали очи. Коремът й е подут и при разрязване мирише наистина неприятно.
• Рибата се разваля много бързо и при консумиране на развалена риба могат да се получат тежки отравяния.
• Рибата е богата на калций и фосфор, необходими за костния растеж.
• Наличието на риба в храната на децата, подобно на месото, подобрява значително усвояването на желязото.
• Рибата има изключително широко приложение в диетологията, поради балансирания си състав – високо съдържание на белтъци, малко мазнини, липса на въглехидрати и ниска енергийна стойност.

Pinterest
Коментари (0)



104 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivailo Hlebarov се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Брауни с течен шоколад
Dimitar Nikolov Dimitrov се регистрира в сайта.
Petyo Enchev се регистрира в сайта.
Албена се регистрира в сайта.
Veneta Filipova се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Макарони на фурна
Веселина коментира рецептата Обърнат кейк с цитруси
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта