Риба с маслинова салца

Вкусен и полезен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филета от сьомгова пъстърва
60 г краве масло
2 скилидки чесън
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за салцата:
100 г зелени маслини (без костилки)
100 г чери домати (сорт „Кампари“)
60 мл зехтин „Екстра върджин“
20 мл червен винен оцет
2 стръка пресен лук
1/4 връзка магданоз



Начин на приготвяне:
1
Риба с маслинова салца
Рибните филета се режат на парчета и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Риба с маслинова салца 2
Маслото се загрява в тиган. Пускат се смачканите и обелени скилидки чесън и цялата клонка розмарин. Когато ароматизират мазнината, се изваждат от тигана.
3
Риба с маслинова салца 3
Рибата се пържи в ароматното масло, от двете страни, до готовност.
4
Риба с маслинова салца 4
Магданозът, маслините и лукът за салцата се накълцват и се смесват с нарязаните чери домати. Овкусява се със зехтин и оцет и се разбърква. Рибата се сервира със салцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: