Ароматната пекарна


0
63542

Традиционно зимните празници винаги са свързани с празнично печене, което започва с избор на рецепта, преминава през списък с покупки и магазини, докато се стигне до самото „ритуално” печене.

Ключови продукти в този период са ароматите за домашни сладкиши. През последните години, в тази категория Dr. Oetker предложи няколко нови продукта за ароматизиране на печива и десерти, като разликата помежду им е в крайния аромат.
Най-вкусните сладкиши са тези с лек, нежен и ненатрапчив аромат, а най-популярните аромати по нашите географски ширини са ванилия, лимон, портокал и ром.
Най-предпочитаният аромат е този на ванилия. Естествената бурбонска ванилия е използвана още от ацтеките в дълбока древност и е пренесена в Европа от испанците. Днес на пазара има различни видове ванилови аромати – чист синтетичен ванилин, ванилена захар и бурбонска ванилова захар. Основната разлика между тях е крайният резултат в аромата.
Заради фината си структура, чистият ванилин трябва да се разбърква много интензивно и продължително в сместа за сладкиши. Ако не се разпредели равномерно, има вероятност да не ароматизира достатъчно сладкиша.
За да улесни този процес, през 1894 г. д-р Аугуст Йоткер разработва продукта ванилена захар. При него чистият фин ванилин е върху кристалчета захар. Захарта се разпределя равномерно и се разтваря лесно в печива, кремове и напитки, а това от своя страна позволява постигането на гарантиран приятен ванилен аромат.

Бурбонската ванилова захар Dr. Oetker представлява смес от фино смлени шушулки и семена от растението орхидея Бурбонска ванилия и захар. Неповторим, естествен аромат на ванилия ароматизира кристалчетата захар, който се пази от висококачествената опаковка. Тази комбинация ще направи фин вкуса на Вашите печива, дребни сладки, десерти и напитки.
Друг популярен начин за постигане на приятен аромат е с течни есенции ванилия, лимон и ром Dr. Oetker. Те имат силен и интензивен аромат, затова трябва да се дозират на капки чрез дозаторната ампула. Есенция ванилия и ром могат да се използват и за ароматизиране на напитки, шейк или коктейли, тъй като се разтварят в течности.
Лимонената есенция може да се използва само за сладкиши и кремове, защото е на маслена основа и не се разтваря в течности. Естествените масла съхраняват сигурно натуралния екстракт от лимон.
Зимните празници се свързват с цитрусовия аромат на лимон и портокал. Oт началото на 2014 година, Dr. Oetker предлага и продукта „Финес” – аромат лимонови и портокалови корички. Тяхната основна функция е да придадат на десертите неповторим аромат на лимон и портокал, дори когато нямате цитруси подръка. Нежният му естествен аромат се дължи на балансираната смес от лимонови корички, етерични масла и гроздова захар.

Pinterest
Коментари (0)



Анта коментира рецептата Видинска баница
TE коментира рецептата Брускети с патладжани
Gustaf DC се регистрира в сайта.
Blaga Bor се регистрира в сайта.
Teodora Jechkova Andreynska се регистрира в сайта.
Г-жа Иванова се регистрира в сайта.
Silvi Grancharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта