Боцни си свежи награди



0
74411

Лятото и есента са сезоните с най-голямо изобилие от различни зеленчуци. По българска традиция обичайно ги съхраняваме под формата на туршии. Все по-забързаният начин на живот, липсата на съответните условия у дома или пък на подходящите умения са най-честите причини, да лишаваме домашната трапеза от хрупкава туршийка. Всички тези пречки са преодолими чрез добавките за домашни туршии Пикантфикс на Dr. Oetker.

Правилната смес от традиционни подправки в добавките за консервиране и спазването на указанията за приготвяне върху пакетчето ще ви помогнат да направите туршия:
● бързо – само за 5 минути;
● лесно – без стерилизация или необходимост от специални кухненски съдове или електроуреди;
● гарантирано вкусно, като зеленчуците ще останат хрупкави и ще запазят формата и ароматите си.
 
Необходимо е само да смесите съдържанието на пакетчето Пикантфикс с 1,75 л вода, 0,3 л оцет (задължително 6% или 9%) и 150 г захар. Получената марината се слага на огъня и се оставя да ври за 3-5 минути, като се бърка непрекъснато. След като сместа заври, по желание могат да се добавят допълнително оцет и захар – за по-кисел или по-сладък вкус. Подредените зеленчуци се заливат с получената гореща марината, бурканите са разклащат добре и ако е необходимо, се долива още марината. По желание ароматът може да се подсили, като – в зависимост от зеленчуците – се добавят клонки копър, целина, дафинов лист, магданоз и други. След това бурканите се затварят веднага. От едно пакетче Пикантфикс се получава около 2,3 л смес, която е достатъчна за 6-7 стандартни буркана.

За онези от вас, които все още се колебаят, дали разполагат с нужните познания, опит или време, Dr. Oetker е организирал интерактивна промоционална игра с награди, в която отговаряйки на въпроси, получавате отговори, как в 3 лесни стъпки да приготвите домашна туршия.

Всеки участник, отговорил на въпросите и регистрирал имейл-адрес печели 20% отстъпка от всички продукти на Dr. Oetker в сайта на Пазарувай лесно.

и може да спечели една от 10-те кухненски везни или пасатор – всяка седмица в периода от: 15.08.2016 до 18.09.2016 г.

 

Включете се в играта на Dr.Oetker!

Коментари (0)

110 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: