С хляба и хлебните изделия набавяме на организма си жизненоважна енергия. Хлябът е основен източник на въглехидрати, но съдържа и белтъчини, минерални вещества и витамини от група В.
Отделните видове хляб
се различават значително по своя състав. Белият хляб има добри вкусови качества, но е беден на баластни вещества и витамини. Най-балансирано е съчетанието на вкус и биологични качества при пълнозърнестия хляб. Водени от природосъобразния начин на живот, днес все повече хора се връщат към грубите диетични хлябове с намалено съдържание на нишесте. А специалистите разработват все по-нови и нови изделия с повишени вкусови, диетични и хранителни качества.
Какъв хляб ще изберем
зависи от вкуса и предпочитанията на всеки от нас. Пазарът предлага огромно разнообразие, а сайтът ни – множество изпитани рецепти за домашно приготвени питки и хлебчета.
Освен, че заслужено заема запазено място
на трапезата във всяко българско домакинство, хлябът е и отличен избор при приготвяне на лесни, бързи и разнообразни ястия – от закуски, през предястие, до лека вечеря...
Предимствата на готвенето с хляб определено не са за пренебрегване:
• винаги го имаме под ръка у дома
• засища и всички го обичат
• спестява време и усилия
• позволява богата гама от интерпретации на тема плънка и гарниране
Изпробвайте някой от нашите варианти и се убедете сами.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...