Пълнени хлебчета с яйца и сирене

Предястие, което може да бъде и перфектна вечеря. Един съвременен вариант на добре познатото сирене по шопски
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2014
Пълнени хлебчета с яйца и сирене
 
Необходими продукти:
8 пълнозърнести земели (черни)
8 яйца (размер М)
200 г печени червени чушки от буркан, без оцет
150 г маслини „Каламата”
2 глави лук
200 г краве сирене
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 ч. л. риган



Начин на приготвяне:
1
Пълнени хлебчета с яйца и сирене

Капачетата на земелите се изрязват тънко. Хлебчетата се издълбават леко.

 


2
Пълнени хлебчета с яйца и сирене  2

Лукът се нарязва на ивички и се запържва в 2 с. л. от зехтина, докато омекне и започне леко да се карамелизира. Печените чушки се нарязват на ивички и се добавят към лука, овкусява се с ригана. От маслините се отстраняват костилките и месестата част се нарязва наедро.

 


3
Пълнени хлебчета с яйца и сирене  3

В хлебчетата се разпределя сместа с чушките, отгоре се слага от маслините и натрошеното сирене и във всяка купичка се чуква по 1 яйце.

 


4
Пълнени хлебчета с яйца и сирене  4

Поливат се с останалия зехтин и се пекат заедно с капачетата в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 13 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2015
Страхотни са!
17.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2014
Страшно вкусниии :)))
16.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Напълних бели хлебчета с шунка, царевица и кисели краставички. Полях с малко зехтин. Отгоре сложих кашкава и яйце. Получи се страхотно :)
15.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2014
Много интересно и вкусно предложение
14.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2014
Само като ги погледнеш и ти потичат лигите :))) Радват всички сетива, очите, обонянието, небцето :) Прекрасни са- това е най-точната дума, с която мога да опиша тези хлебчета!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: