Пълнен хляб

Ехектно, бързо и много апетитно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2012
Пълнен хляб
 
Необходими продукти:
1 бял хляб (цял, 500 г)
200 г пълномаслена извара (кашкавалена)
100 г краве масло
200 г заквасена сметана
200 г свинско филе
100 г спанак
80 г кисели краставички
250 г сирене „Чедър”
3 яйца
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 ч. л. самардала
3 стръка пресен лук
1 ч. л. горчица
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнен хляб

Хлябът се разрязва наполовина по дължина и се издълбава. Яйцата се сваряват за 5 минути.

 

 


2
Пълнен хляб 2

Изварата и маслото (на стайна температура) се разбиват с миксер. Прибавят се самардалата и горчицата и отново се разбива до гладка смес.

 


3
Пълнен хляб 3

Слага се сметаната и се разбърква с лъжица. Една част от тази смес се заделя за намазване на хляба.

 


4
Пълнен хляб 4

Филето, сиренето, яйцата, киселите краставички и чушките се нарязват на малки кубчета. Пресният лук се нарязва наситно.

 


5
Пълнен хляб 5

Прибавят се към изварената смес (тази, която не е за намaзване). Подправя се с черен пипер.

 

 


6
Пълнен хляб 6

Спанакът се бланшира за кратко в кипяща вода, след това се шокира в ледена. Подсушава се.

 


7
Пълнен хляб 7

Половинките хляб се намзват отвътре със заделената изварена смес. После се облепват с листа спанак.

 


8
Пълнен хляб 8

Разпределя се плънката и половините се прилепват една към друга. Хлябът се завива в алуминиево фолио и се оставя в хладилника за 2 часа.

 


9
Пълнен хляб 9

Нарязва се на филии и се поднася като предястие.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Страшен пълнен хляб, много вкусен !
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2014
Стаа страхотен. Всички си облизаха пръстите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: