Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”

Дата: 15.06.2012
Източник: Бон Апети
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”
 
Необходими продукти:
5–6 средно големи картофа (млади и еднакви по големина)
50 мл зехтин
1/2 ч. л. морска скол
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. смлян черен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
за соса:
100 г майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
1–2 кисели краставички
1/4 глава червен лук
3–4 стръка естрагон
белтъкът от 1 сварено яйце
1 с. л. каперси
3–4 капки лют сос
1 с. л. сок от лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”
Картофите се измиват много добре с четка, след това се нарязват на полумесеци.

 


2
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 2
Слагат се в подходящ съд и се готвят на пара. Охлаждат се леко и се овкусяват със смес от сухите подправки.

 


3
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 3
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и намазана със зехтин (може и в тавата да се посипе от сухите подправки). Напръскват се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


4
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 4
Лукът, краставичките, естрагонът и белтъкът се нарязват наситно.

 


5
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 5
Смесват се останалите продукти за соса и се разбърква.

 


6
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 6
Картофите се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2017
Вчера си поръчах в един ресторант картофки \"Уеджис\", които толкова се различаваха от показаната тук рецепта, че аз се разгневих и днес си ги приготвих отново у дома. Нали неволята помагала...:))))))
3.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Много вкусно стана.Бравоооооооо!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2015
Получиха се невероятни! Само каперси нямах, но и без тях соса си беше страхотен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта