Тарт "Татен"

Дата: 03.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 големи зелени ябълки
160 г захар
30 г краве масло
2 с. л. лимонов сок
за тестото:
200 г брашно
100 г краве масло
4 с. л. пудра захар
2–3 с. л. студена вода
1 стрък розмарин
1 ванилия
за гарниране:
300 мл ванилов сладолед

Начин на приготвяне:
1
Тарт \
Розмаринът се наситнява и заедно с брашното, маслото (трябва да е студено), пудрата захар и ванилията за тестото се разбиват в блендер, докато се получат трохи. Налива се водата и отнова се разбива. От тестото се оформя топка и се  оставя се в хладилник да стегне за около 15 минути.

 


2
Тарт \
Ябълките се обелват, разрязват се надве и после на лодки. Почистват се от семките.

 


3
Тарт \
Захарта се загрява до получаване на карамел, прибавя се маслото, разбърква се, слагат се ябълките и лимоновият сок. Оставят се няколко минути, докато карамелът хубаво ги обгърне.

 


4
Тарт \
Подреждат се във форма за тарт, като ветрило. Отгоре се налива и карамелът от съда.

 


5
Тарт \
Тестото се разточва върху набрашнен плот, с малко по-голям диаметър от формата за печене, сгъва се на четири, за да се пренесе по-лесно, и се поставя върху карамелените ябълки. Подравнява се с шпатула и краищата леко се притискат с пръсти надолу. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.


6
Тарт \
Когато е готов, се оставя във формата за 10–15 минути да почине и  се обръща. Нарязва се на триъгълни парчета и се поднася със сладолед.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Лесна за приготвяне рецепта.Единствената ми забележка , е че в описанието не е споменато тестото да се надупчи леко отгоре.На мен много ми се изду и карамеления сос изскочи на повърхността.С изключение на това,вкусът беше много добър!
1.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Вкусна и лесна за приготвяне рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта