Тарт "Татен"

Дата: 03.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 големи зелени ябълки
160 г захар
30 г краве масло
2 с. л. лимонов сок
за тестото:
200 г брашно
100 г краве масло
4 с. л. пудра захар
2–3 с. л. студена вода
1 стрък розмарин
1 ванилия
за гарниране:
300 мл ванилов сладолед

Начин на приготвяне:
1
Тарт \
Розмаринът се наситнява и заедно с брашното, маслото (трябва да е студено), пудрата захар и ванилията за тестото се разбиват в блендер, докато се получат трохи. Налива се водата и отнова се разбива. От тестото се оформя топка и се  оставя се в хладилник да стегне за около 15 минути.

 


2
Тарт \
Ябълките се обелват, разрязват се надве и после на лодки. Почистват се от семките.

 


3
Тарт \
Захарта се загрява до получаване на карамел, прибавя се маслото, разбърква се, слагат се ябълките и лимоновият сок. Оставят се няколко минути, докато карамелът хубаво ги обгърне.

 


4
Тарт \
Подреждат се във форма за тарт, като ветрило. Отгоре се налива и карамелът от съда.

 


5
Тарт \
Тестото се разточва върху набрашнен плот, с малко по-голям диаметър от формата за печене, сгъва се на четири, за да се пренесе по-лесно, и се поставя върху карамелените ябълки. Подравнява се с шпатула и краищата леко се притискат с пръсти надолу. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.


6
Тарт \
Когато е готов, се оставя във формата за 10–15 минути да почине и  се обръща. Нарязва се на триъгълни парчета и се поднася със сладолед.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2018
Един от любимите ми десерти!
3.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2017
За втори път го правя, но този път със снимка
2.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Лесна за приготвяне рецепта.Единствената ми забележка , е че в описанието не е споменато тестото да се надупчи леко отгоре.На мен много ми се изду и карамеления сос изскочи на повърхността.С изключение на това,вкусът беше много добър!
1.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Вкусна и лесна за приготвяне рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
Радослава Колева се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Свинско с кисело зеле
Даниел Банчев коментира рецептата Тарт \"Татен\"
Tedi Guseva се регистрира в сайта.
Дидка коментира рецептата Задушени чеснови хлебчета
Дидка се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Красимира Тонева се регистрира в сайта.
Даниела Райкова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта