„Джърман“ шоколадова торта

Дата: 25.07.2012
Източник: Бон Апети
„Джърман“ шоколадова торта
 
Необходими продукти:
за блатовете:
2 ч. ч. брашно
4 яйца
1 2/3 ч. ч. захар
250 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
120 г натурален шоколад
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
за крема:
1 ч. ч. захар
3 жълтъка
80 г краве масло
1 ч. ч. животинска сметана
150 г орехи
1 1/3 ч. ч. кокосови стърготини
за сиропа:
1 1/2 ч. ч. захар
4 с. л. ром
2 ч. ч. вода
за глазурата:
240 г пудра захар
6 с. л. краве масло
5 с. л. сладко кондензирано мляко
6 с. л. какао
 

Начин на приготвяне:
1
„Джърман“ шоколадова торта
Маслото за блатовете се разбива с 1 1/2  ч. ч. захар,  налива се млякото и се разбърква (ако млякото изглежда като пресечено, това не трябва да ви притеснява).

 


2
„Джърман“ шоколадова торта 2
Добавя се разтопеният на водна баня шоколад, бърка се и след като стане хомогенна смес се прибавят един по един жълтъците.

 


3
„Джърман“ шоколадова торта 3
Брашното се смесва с бакпулвера, содата, солта и ванилията. Половината от тази смес се изсипва при шоколадовата (може да се пресее през сито), разбърква се до хомогенизиране, изсипва се останалата суха смес и отново се разбърква.

 


4
„Джърман“ шоколадова торта 4
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Една трета от тях се добавя към шоколадовата смес и се разбърква с шпатула. После се прибавят останалите белтъци и пак се разбърква внимателно, до хомогенизиране.

 


5
„Джърман“ шоколадова торта 5
Сместа се разделя в две форми за торта с махащо се дъно, в които се слаага хартия за печене. Стените се намазват с масло. Пече се за 40–45 минути, в загрята на 170 градуса фурна,  с вентилатор. След това блатовете се оставят да се охладят. Всеки се разрязва напречно надве.

 


6
„Джърман“ шоколадова торта 6
Сметаната за крема се смесва със захарта и жълтъците и се кипва. Оставя се на слаб огън докато се сгъсти.

 


7
„Джърман“ шоколадова торта 7
Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган.

 


8
„Джърман“ шоколадова торта 8
Смесват се в купа с натрошените орехи и маслото. Бърка се, докато се разтопи маслото. Оставя се да се охлади. После се добавя сметанената смес.

 


9
„Джърман“ шоколадова торта 9
Водата и захарта за сиропа се смесват и се слагат на котлона да кипнат, докато захарта се разтвори. Налива се ромът, сваля се от огъня и течността се оставя леко да се охлади.

 


10
„Джърман“ шоколадова торта 10
Маслото за глазурата се разбива и към него се налива млякото. Захарта и какаото се смесват и се прибавят на два пъти към маслената смес, като се бърка до хомогенизиране.

 


11
„Джърман“ шоколадова торта 11
В подходяща чиния за торта се слага първият блат, сиропира се и се намазва с 1/4 от крема. Слага се вторият блат, отново сироп и отгоре керем. Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем.  Отстрани тортата се намазва с част от глазурата.

 


12
„Джърман“ шоколадова торта 12
С помощта на пош отгоре се оформят розички от сместа за глазурата – само по края на кръга. Преди да се нареже, тортата се оставя да се охлади минимум за 4 часа в хладилник.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Много хубава стана :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Може ли да не използвам пръстен, понеже нямам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта