Есенна доза витамини



0
94580

Те са един от символите на късната есен – отличават се с богат и невероятно силен аромат и наситен жълт цвят – напълно в унисон с годишния сезон, през който плодовете им узряват.

Често са несправедливо пренебрегвани, заради специфичиния си тръпчив вкус, изцяло компенсиран от многобройните им полезни свойства, заради които е задължително, дюлите да присъстват на трапезата ни, особено сега – в по-хладните месеци от годината.

Плодовете на дюлята имат високо съдържание на пектин (от 1,5 до 3%) и са богати на витамини А, С, Е, В1, В2 и В6, а семената й съдържат фруктоза, глюкоза, калий, калций, фосфор и мед.

Освен, че са изключително полезни, дюлите са идеалният плод за приготвяне на сладка, мармалади и желета. Чудесни са в печива и сладкиши, а също и в ястия с месо.

Коментари (0)

163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: