Щрудел с ябълки и дюли

Дата: 01.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг ябълки (сорт „Гала“)
1 кг дюли
200 г сушени череши (от сочните)
150 г чаени бисквити
100 г белени бадеми
60 г краве масло
50 г захар
500 мл сироп от вишни и/или малини
1 звездовиден анасон
1 шушулка ванилия
кората от 1 лимон
за тестото:
250 г брашно (+ за замесване)
150 г краве масло
50 г пудра захар за поръсване
1 жълтък
1 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Щрудел с ябълки и дюлиДюлите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Заливат се със сиропа от вишни и малини, добавят се анасонът, семенцата от разполовената шушулка ванилия, шушулката и настърганата лимонова кора. Кипва се, готви се около 1 час и се охлажда.
2
Щрудел с ябълки и дюли 2Дюлите се прецеждат, шушулката и анасонът се отстраняват, а сиропът се запазва.
3
Щрудел с ябълки и дюли 3Ябълките се обелват, почистват се от семките и се режат на лодки. Заливат се с разтопеното масло, поръсват се с 50 г захар и се пекат 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
4
Щрудел с ябълки и дюли 4Ябълките и сушените череши се разбъркват с дюлите.
5
Щрудел с ябълки и дюли 5Бисквитите и бадемите се смилат.
6
Щрудел с ябълки и дюли 6Брашното за тестото се смесва с 2 с. л. разтопено масло, жълтъка, захарта, солта и 120 мл топла вода, и се разбърква. Замесва се тесто. Намазва се с разтопено масло и се оставя да почине поне за час.
7
Щрудел с ябълки и дюли 7Тестото се разделя на две части, всяка от които се разточва или дърпа.
8
Щрудел с ябълки и дюли 8Намазват се с разтопено масло, поръсват се с трохите от бисквити и бадеми, а отгоре се слага от плънката с плодове.
9
Щрудел с ябълки и дюли 9Завиват се и се прехвърлят в тава с незалепващо покритие.
10
Щрудел с ябълки и дюли 10Намазват се с масло и се поръсват с пудра захар. Пекат се 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
11
Щрудел с ябълки и дюли 11Охлаждат се и се сервират с пудра захар и със запазения сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Камелия Колева се регистрира в сайта.
Ioana Iosifova коментира рецептата Фритата с царевица и гъби
Иван Иванов се регистрира в сайта.
Валентина коментира рецептата Варварски хляб
Liuben Ft Evelina Todorovi се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Супа от кестени
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта