Конфитюр за пет минути


0
70679

Ягоди, череши, вишни, кайсии и колекция от плодови бижута. Сезонът на приготвянето на любимите домашни конфитюри започва. Сега можете само за 5 минути да приготвите великолепен конфитюр от любимите Ви плодове, използвайки добавките за приготвяне на мармалади, конфитюри и желета на Dr. Oetker – Гелфикс Класик 1:1, Гелфикс Екстра 2:1 и лимонена киселина.
dr. oetker products
С тяхна помощ дори ще съхраните витамините, цвета и формата на плодовете.

Това е възможно, защото с Гелфикс не е нужно да варите плодовете продължително време, за да постигнете желаното ниво на желираност. В основата на желирането е естественият продукт пектин, който се съдържа във всички плодове. Колкото по-неузрели са плодовете, толкова повече пектин съдържат и толкова по-твърда желирана консистенция ще добият след топлинна обработка. С узряването на плодовете съдържанието на пектина намалява, съответно и твърдостта при желиране отслабва. Тук идват на помощ Гелфикс Класик и Гелфикс Екстра. Чрез тях се добавя допълнително пектин към сместа от вече узрели и сладки плодове. Гелфикс представлява правилната пропорция пектин и естествена лимонена киселина, които са необходими, за да се желира конфитюрът от един килограм плодове. При нагряване на плодовата маса с Гелфикс, пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване конфитюрът се желира достатъчно добре. Освен това, знаете ли, че пектинът намалява увеличените нива на „лошия холестерол” и подобрява функцията на дебелото черво.

За приготвянето на любимия конфитюр са достатъчни един клиограм плодове и точно претеглено количество захар. За приготвянето смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовете в съд за варене. Сложете сместа да заври, след което добавете останалата захар при постоянно бъркане. След като кипне, варете още 3–5 минути. Накрая горещата смес се разпределя в измити и подсушени бурканчета и те се обръщат с капачките надолу. За по-сладки и зрели плодове се използва Гелфикс Екстра 2:1 с 500 г захар, а за по-твърди и кисели плодове – Гелфикс Класик 1:1 с 1 кг захар.

Продуктите Гелфикс Класик и Гелфикс Екстра дават широко поле за творчество. Може да сътворите конфитюр или мармалад по Ваш индивидуален вкус. При приготвянето на желе от ябълки може вместо бяла захар, да използвате кафява за карамелен вкус. Ягодовия конфитюр може да освежите с малко мента, а мармалада от сини сливи – с щипка канела.

В сезона на ягодите кухнята на Dr. Oetker Ви предлага шест рецепти с ягоди в комбинация с екзотични и нетрадиционни вкусове и аромати. Очаровайте Вашите близки с превъзходен конфитюр за неделните палачинки.

Pinterest
Коментари (0)



142 ДУШИ ОНЛАЙН
Borislava Angelova се регистрира в сайта.
Valentina Zhivankina се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Хляб на балони
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта