Да се храниш с отношение – на това ни учат французите с тяхната изтънчена кухня и неповторим маниер на хранене. Ще ви споделим пет малки тайни от френската кухня, които превръщат яденето в ритуал.
Французите приготвят всеки продукт поотделно
За на пръв поглед обикновената салата, те режат и овкусяват всеки продукт на отделно място.
Бавните двучасови обеди на по чаша вино
– с това французите изразяват отношението си към храната. Бавно вдишване на всеки аромат от ястията, дълги разговори и вино за предястието, вино за основното ястие и вино с десерта.
В хладилника винаги трябва да има
яйца, сирене, масло, горчица, конфитюр и вино. Тези продукти са напълно достатъчни за един французин, за да приготви закуска, обяд, вечеря и дори следобедна закуска. Ние добавяме в хладилника и Заралийски или Деликатесен салам Аз ям!, защото са направени с отношение и могат да ни спасят във всяка ситуация, когато сме гладни.
Не трябва да се паникьосваме, когато очакваме гости
В такива случаи французите не прекарват целия ден в готвене. Достатъчно е да поднесем нарязани на тънки парчета Шпеков, Деликатесен или Заралийски салам Аз ям! с отношение – в комбинация с грижливо подбрани зеленчуци и мъничко пармезан. Ммм, колко френско!
Или пък да заложим на класиката
и да изкушим с апетитни домашно приготвени сандвичи, но не какви да е, а като този изкусително запечен с Деликатесен салам и сос Бешамел
Колкото повече масло, толкова по-добре!
В масло може да задушим и кренвиршите Аз ям! – за още по-богат вкус.
Спорно е кой е най-големият потребител на колбаси в Европа – германците или французите. Но и двата народа биха ни завидели на отношението, с което хапваме саламите Аз ям!.
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...