Пролетно меню



0
91729

Българската кухня е сезонна и менюто ни през различните годишни времена, до голяма степен се определя от това, което природата ни предлага в съответния момент или с което предвидливо сме се запасили.

Да отдадем дължимото на сезоните
Пролетта, лятото и ранната есен са времената, в които на трапезата ни обилно присъстват пресните зеленчуци и плодове, докато в студените месеци те се изместват от консервирани или изсушени продукти.

Сезонна е и употребата на месо
– агнешкото се използва най-често през пролетта, леките меса, като пилешко, са предпочитани през лятото, докато свинското властва на софрата през студените зимни дни. Само рибата не знае сезонна почивка.

В сезона на пресните салати,
​често една богата порция пролетно-зелена свежест може успешно да замени основното за обяд или вечеря. Хем-вкусно, хем здравословно, а и полето за импровизации в една пролетна салата наистина е много широко.

А за да бъде всеки път салатата различна и още по-вкусна,
не забравяйте за пресните зелени подправки, които бързо и лесно придават аромат на всеки дресинг, сос или винегрет. Магданозът, естрагонът и босилекът са по-добри от силните подправки, като розмарин. Свежият босилек е идеален с домати, джодженът – в гръцката салата, кориандърът – със скариди.

Винаги овкусявайте салатата
непосредствено преди консумиране – ако го направите по-рано, всички листа ще се намокрят и в чинята си ще имате повече влага, отколкото свежест.

Комбинирайте смело свежите пролетни изкушения
и пригответе салата със собствен стил, по ваш вкус – резултатът винаги е впечатляващ.


Предлагаме ви няколко свежи идеи за вкусен старт на пролетния сезон.

Коментари (0)

Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: