Пролетно агнешко задушено със зеленчуци

Не е задължително да се въртят чевермета, за да се насладите на превъзходния вкус на пресното агнешко месо. Ето едно предложение за ястие с праз, грах, моркови и репички
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2012
Пролетно агнешко задушено със зеленчуци
 
Необходими продукти:
1,5 кг агнешки гръб
2 домата
2 скилидки чесън
1 морков
1 стрък праз
2 връзки репички
200 г замразен грах
600 мл пилешки бульон
1 с. л. брашно
3 с. л. олио
1 дафинов лист
1 стрък мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Пролетно агнешко задушено със зеленчуци

От гръбчето се отделя месото, бъбреците се отстраняват и заедно с кокалите могат да се използват за курбан чорба. Месото се нарязва на кубчета.

 


2
Пролетно агнешко задушено със зеленчуци 2

Запържва се в олиото, докато стане златисто-кафяво. Поръсва се с брашното и се овкусява с черен пипер и сол. Пържи се още една минута.

 


3
Пролетно агнешко задушено със зеленчуци 3

Прибавят се намачканият чесън и месестата част от доматите, нарязана на кубчета.  

 


4
Пролетно агнешко задушено със зеленчуци 4

Налива се бульонът и се прибавят мащерката и дафиновият лист. След като кипне, се намалява силата на огъня и се оставя да къкри на слаб огън около 40 минути.

 


5
Пролетно агнешко задушено със зеленчуци 5

След това се добавят морковите, празът и репичките, нарязани наситно. Оставя се да къкри още 20 минути. Добавя се и граха и се готви още около 5 минути.

 


6
Пролетно агнешко задушено със зеленчуци 6

Овкусява се със сол и черен и пипер. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: