Тарт „Татен“ с пресни картофки

Дата: 24.04.2012
Източник: Бон Апети
Тарт „Татен“ с пресни картофки
 
Необходими продукти:
500 г пресни картофи
200 г чери домати
1 глава лук
150 г френско козе сирене
1 лист бутертесто
2 ч. л. краве масло
2 с. л. зехтин
3 с. л. захар
2 стръка прясна мащерка
3 стръка риган
сол и черен пипер на вкус
зехтин за напръскване
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт „Татен“ с пресни картофки
Чери доматите се разполовяват. Слагат се в тава за печене, овкусяват се със сол и черен пипер, мащерка, напръскват се със зехтин и се пекат в загрята на 135 грaдуса фурна за 45 минути.

 


2
Тарт „Татен“ с пресни картофки 2
Картофите, без да се белят, се сваряват за 25 минути в подсолена вода. Отцеждат се и след като се охладят се нарязват на парчета с дебелина 2–3 см.

 


3
Тарт „Татен“ с пресни картофки 3
В касерола се прави карамел от маслото и захарта.

 


4
Тарт „Татен“ с пресни картофки 4
След това се излива във форма за тарт, поръсва се с нарязан риган. Отгоре се подреждат картофите, доматите, и парченца сирене.

 


5
Тарт „Татен“ с пресни картофки 5
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина за 10 минути, като се овкусява с малко сол.

 


6
Тарт „Татен“ с пресни картофки 6
Слага се върху сиренето във формата.

 


7
Тарт „Татен“ с пресни картофки 7
От бутертестото се изрязва кръг, малко по-голям от формата за тарт, и се покрива плънката. Блата се натиска в края, за да запечата тарта.

 


8
Тарт „Татен“ с пресни картофки 8
Пече се в загрята на 205 градуса фурна за 25 минути, след което фурната се намалява на 175 и се пече още 15 минути. Изважда се и се оставя да почине за 2 минути. След това се обръща върху чиния. (Ако оставите тарта за по-дълго в съда, карамелът ще се втвърди и по-трудно ще го извадите).

 

 


9
Тарт „Татен“ с пресни картофки 9
Нарязва се на парчета и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта