Славянски гювеч

Постен, с изобилие от зенчуци и подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2020
Славянски гювеч
 
Необходими продукти:
2 тиквички
4 зелени чушки
1 червена чушка
4 моркова
3 картофа
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 консерва домати (400 г)
1 ч. ч. перлен ориз
50 г маслини (обезкостени)
4 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка девесил
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Славянски гювеч

Чушките, морковите, картофът и тиквичките се нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се нарязват наситно се запържват в сгорещия зехтин. Към тях се добавят останалите зеленчуци без картофа и се запържват.

 


2
Славянски гювеч 2

Оризът се измива и се сипва при зеленчуците, запържва се за кратко. Добавя се червеният пипер, доматите от консерва, картофите и маслините. Овкусява се със сол, червен и черен пипер, чубрица и ситно нарязаните магданоз и девесил.

 


3
Славянски гювеч 3

Всичко се пресипва в тава и се залива с 3 ч. ч. вода. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, за 50 минути, докато остане на мазнина.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2020
Супер вкусно! Със сигурност ще го сготвя отново!
13.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2019
Добавих много зеленчуци - каквито имах във фризера и хладилника. Добавихме и малко месо - да се хареса на всички вкъщи!
12.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2018
Супер се получи :)
11.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2018
Без ориз и маслини то направих.
10.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Гювеча стана страхотен !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: