Спаначени кюфтета

Поднесени с лек сос, те могат да бъдат както предястие, така и основно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2012
Спаначени кюфтета
 
Необходими продукти:
1 кг пресен спанак
2 яйца
250 г краве сирене
2 скилидки чесън
70 г галета
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене

за соса:
400 г кисело мляко
70 г майонеза
2 скилидки чесън
1/2 връзка копър
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Спаначени кюфтета

Спанакът се измива и се почиства. Чесънът се нарязва на филийки и се запържва в олиото. Добавя се спанакът и се сотира докато омекне и течността, която пусне се изпари. Ако започне да потъмнява, но все още има течност, се отцежда хубаво през цедка.


2
Спаначени кюфтета 2

След това се прехвърля в купа и се пасира.


3
Спаначени кюфтета 3

Към пюрето се прибавят натрошеното сирене, галетата и яйцата и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Спаначени кюфтета 4

Разбърква се добре и се оформят кюфтета. Овалват се в брашно, изтупват се от излишното и се пържат на маслена баня от двете страни. В момента, в който се сложат в тигана, силата на огъня се намалява. Когато са готови, се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.


5
Спаначени кюфтета 5

Чесънът за соса се смачква на паста с малко сол. Смесва се с киселото мляко,  майонезата и наситнения копър. Ако е необходимо, се овкусява с малко сол.


6
Спаначени кюфтета 6

В чиния се слага малко от соса и отгоре се подреждат три кюфтета. Отгоре също се залива със сос. Така се оформят и другите две порции.


Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2022
Много добре се получиха!
21.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2021
Много вкусни, препоръчвам
20.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2020
много са вкусни, наистина,
19.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2019
Много вкусни кюфтета!
18.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2017
Станаха много вкусни.Аз бланширах спанака вместо да го задуша.Чудесни са за работен обяд.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: