Заедно с промяната на гардероба, на прага на есенно-зимния сезон се променя и менюто ни, в което свежите салати и плодове все по-често отстъпват място на сгряваща душата топла супа, апетитно запечено месце и ароматен домашен сладкиш... Благодарение на незаменимите си вкусови преимущества, маслото играе важна роля за един здравословен и балансиран начин на хранене през предстоящите хладни месеци (и не само). Натуралният му вкус и естественият му аромат трудно могат да бъдат наподобени или имитирани, тъй както и уханието на току-що издоено прясно мляко. А и каквото и да си говорим – истината е, че мазнината е вкусна.
За човешкия организъм маслото е основен източник
на витамин А, жизненоважен за здравето – за растежа на децата, за зрението и за защита на тялото ни от неблагоприятните външни въздействия на околната среда, като тютюнопушенето и замърсяването. Високото съдържание на витамин А превръща кравето масло в уникална по рода си храна, чудесна за очите, кожата и костите.
Маслото е богато и на наситени мастни киселини,
които действат ползотворно на здравето ни, като предпазват организма ни от редица заболявания, стимулират имунната ни система и осигуряват на тялото ни постоянен и достъпен източник на енергия.
Маслената киселина в маслото
спомага за понижаване нивото на лошия холестерол и стимулира обмяната на веществата.
Маслото BARATTE с марка Ел е Вир
се произвежда само от прясно мляко, като сметаната се „бие“ на студено, докато се образува масло и се отделя от суроватката. Този процес се извършва по механичен начин, като отнема приблизително 24 часа и гарантира запазване на свежия вкус на прясното мляко в маслото. Маслото BARATTE, произведено по този традиционен начин, се отличва с по-наситен аромат, богат вкус и мека текстура.
Марката Ел е Вир е добре позната като символ на отлично качество
сред хиляди домакинства и професионални готвачи в над 120 страни на 5 континента. Млечните подукти с марка Ел е Вир се произвеждат в Западна Франция – в региона на Нормандия, известен с чисти пасбища и дългогодишни традиции в млекодобивното фермерство.
Природна, хранителна съставка
Освен че с него се приготвят много ястия и сладкиши, маслото може да се консумира и в натурално сурово състояние. Съдържащите се в него естествени ензими са от съществено значение в усвояването и използването на храната.
Като 100% млечен продукт,
маслото е ключова съставка в почти всяка рецепта. То често служи за основа при приготвянето на различни видове сосове и винаги успява по неповторим начин да подчертае аромата, а също и да обогати и да балансира вкуса на любимите ни ястия.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...