С вкус на огън и хмел


0
2002

Какво отличава истинския ценител на перфектната кухня? Умението му да се наслади на момента. Готовността да експериментира. И всеки ден да надминава себе си, за да става все по-добър в това, което прави. Именно страстта към съвършенството стои в основата на качествената храна и на добрата бира. Общото между тях? И двете се правят с желание, смелост и с… щипка любов.

Класическият вкус, селектираните съставки и автентичната рецепта са в основата на традиционната лагер бира. Светлата лагер бира най-добре се съчетава с различни леки семпли ястия, салати, пица и паста, така че вкусовите характеристики на ястието да не доминират над тези на светлото пиво.

Шуменско е една от емблематичните бири в България с над 135-годишна история. И до днес тя се произвежда в най-старата действаща пивоварна у нас в гр. Шумен. Шуменско е печелила редица отличия през годините, като през тази година бе отличена с две награди от престижния конкурс Monde Selection, организиран от Международния институт по качество в Брюксел – златен медал за Шуменско Тъмно и сребро за Шуменско Светло.

Шуменско е светла и пивка бира, тип лагер, с плътен вкус и характерни горчиви нотки, съчетание на два вида хмел. Вкусът на Шуменско е добре балансиран, така че нито една от съставките не доминира над останалите, което прави пивото изключително подходящо за комбинации с разнообразни леки ястия, пилешко месо и риба, скара, салати.

Тази година Шуменско представя нова визуална идентичност и комуникационна стратегия под мотото: „Легендарен вкус“. Именно вкусовите усещания и перфектната комбинация на съставките на пивото са в основата на новата платформа. Редица фактори влияят върху възприятието ни за бирата – от сервирането й, през подходящото съчетание с храна, поводът за консумация или музикалната атмосфера. Бирата може да се възприема по много и различни начини, но за да бъде усещането наистина незабравимо, е важно всеки детайл да бъде перфектен в съчетание с уникален вкус и безкомпромисно качество.

Защото в живота, както и в пивоварството, важно е правилното съчетание на съставките. Като огън и хмел, като традиции и новаторство, като днес и утре... Понякога противоположностите се преплитат, за да създадат една различна история. История с вкус на сладък малц и с нотки на горчив хмел – легендарна като миналото, вълнуваща като бъдещето.

Наздраве!

Pinterest
Коментари (0)



Dessy Sapunova се регистрира в сайта.
ИВЕЛИНА СИМЕОНОВА се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Ябълков кръмбъл
milenka коментира рецептата Орехова торта с мока крем
Нина СК коментира рецептата Тарт с лешници и круши
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта