Свински ребра с бирен барбекю сос

Вкусни, с хрупкава коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1, 5 кг свински ребра
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. червен пипер
на вкус сол и черен пипер

за соса:
350 мл бира
2 ч.л. олио
1 средно голяма глава лук
50 г кафява захар
170 г кетчуп
1 с.л. ябълков оцет
4 с.л. мед
1 ч.л. кимион
2 ч.л. чесън на прах
на вкус сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с бирен барбекю сос
Лукът се наситнява. В дълбока касерола се налива олиото, добавя се лука и се сотира.
2
Свински ребра с бирен барбекю сос 2
Когато омекне, се налива малко по малко бирата и се оставя да се редуцира наполовина.
3
Свински ребра с бирен барбекю сос 3
След това силата на огъня се намалява и се добавят захарта, кетчупа, ябълковия оцет, меда, кимиона, чесъна на прах и черния пипер. Всичко се разбърква много добре и се оставя да къкри на слабия огън.
4
Свински ребра с бирен барбекю сос 4
Щом сместа се сгъсти, се отстранява от огъня.
Сосът се пасира и при необходимост се овкусява със сол

5
Свински ребра с бирен барбекю сос 5
Ребрата се нарязват на 5-6 парчета.
6
Свински ребра с бирен барбекю сос 6
Намазват се с олио и овкусяват със сол, черен пипер, риган и червен пипер.
7
Свински ребра с бирен барбекю сос 7
Ребрата се пекат на грил на индиректна топлина под капак, като се слагат едно върху друго, и на всеки 30 минути се въртят, за да се изпекат равномерно.
8
Свински ребра с бирен барбекю сос 8
Когато са готови, се намазват със соса и се свалят от огъня.

Съвет:
Добре затворен и прибран в хладилника, сосът може да се съхранява до 2 седмици. Ако грилът е газов, се запалва само едната половина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


mortissha се регистрира в сайта.
мис Перигрин коментира рецептата Тирамису
мис Перигрин се регистрира в сайта.
tzvetinabg коментира рецептата Телешко на тиган
tzvetinabg коментира рецептата Разложка шупла
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: