Свински ребра с бирен барбекю сос

Дата: 15.05.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1, 5 кг свински ребра
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. червен пипер
на вкус сол и черен пипер
за соса:
350 мл бира
2 ч.л. олио
1 средно голяма глава лук
50 г кафява захар
170 г кетчуп
1 с.л. ябълков оцет
4 с.л. мед
1 ч.л. кимион
2 ч.л. чесън на прах
на вкус сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с бирен барбекю сосЛукът се наситнява. В дълбока касерола се налива олиото, добавя се лука и се сотира.
2
Свински ребра с бирен барбекю сос 2Когато омекне, се налива малко по малко бирата и се оставя да се редуцира наполовина.
3
Свински ребра с бирен барбекю сос 3След това силата на огъня се намалява и се добавят захарта, кетчупа, ябълковия оцет, меда, кимиона, чесъна на прах и черния пипер. Всичко се разбърква много добре и се оставя да къкри на слабия огън.
4
Свински ребра с бирен барбекю сос 4Щом сместа се сгъсти, се отстранява от огъня.
Сосът се пасира и при необходимост се овкусява със сол

5
Свински ребра с бирен барбекю сос 5Ребрата се нарязват на 5-6 парчета.
6
Свински ребра с бирен барбекю сос 6Намазват се с олио и овкусяват със сол, черен пипер, риган и червен пипер.
7
Свински ребра с бирен барбекю сос 7Ребрата се пекат на грил на индиректна топлина под капак, като се слагат едно върху друго, и на всеки 30 минути се въртят, за да се изпекат равномерно.
8
Свински ребра с бирен барбекю сос 8Когато са готови, се намазват със соса и се свалят от огъня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта