То е незаменима храна за всеки, подложен на повишени умствени и физически натоварвания.
В танца на сезоните малко носталгично, но и много красиво настъпва есента. Златни ябълки, сочни пъпеши и кехлибарено грозде ни даряват със свежест, енергия и аромат. Неслучайно гроздето е един от най-стилизираните плодове, присъстващо в рисунките на художници от всички културни епохи. А гроздолечението намира място в най-древните медицински трудове. Храна и лекарство, наслада за очите и удоволствие за вкуса, този плод е полезен за организма във всички възрастови групи и, разбира се, най-вече в периодите на растеж при децата.
За ползите
Различните сортове грозде са изключително богати на въглехидрати. Ако в другите плодове захарността достига 5–10%, в гроздето тя е около 20%, а в гроздовия сок дори 25%. Естеството на неговите захари – глюкоза и фруктоза, ги прави лесноусвоими от организма, мигновен източник на енергия, по-добър дори от шоколада.
5 причини, за да му се отдадем
Любопитно
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...