То е незаменима храна за всеки, подложен на повишени умствени и физически натоварвания.
В танца на сезоните малко носталгично, но и много красиво настъпва есента. Златни ябълки, сочни пъпеши и кехлибарено грозде ни даряват със свежест, енергия и аромат. Неслучайно гроздето е един от най-стилизираните плодове, присъстващо в рисунките на художници от всички културни епохи. А гроздолечението намира място в най-древните медицински трудове. Храна и лекарство, наслада за очите и удоволствие за вкуса, този плод е полезен за организма във всички възрастови групи и, разбира се, най-вече в периодите на растеж при децата.
За ползите
Различните сортове грозде са изключително богати на въглехидрати. Ако в другите плодове захарността достига 5–10%, в гроздето тя е около 20%, а в гроздовия сок дори 25%. Естеството на неговите захари – глюкоза и фруктоза, ги прави лесноусвоими от организма, мигновен източник на енергия, по-добър дори от шоколада.
5 причини, за да му се отдадем
Любопитно
За трета поредна година тетевенското село Черни Вит събира майстори на домашните сирена. Организатор на...
От известно време следим с любопитство кулинарните изяви на актьора Стенли Тучи. Наскоро той издаде...
Гастроентеролозите ги обожават, заради високото съдържание на фибри Всички знаем, че плодовете съдържат въглехидрати и естествена...
Вероятно познавате много хора (може би и вие сте сред тях), които съхраняват лимони в...
От богатите и известните обикновено очакваме да хапват малки порции изискана храна. Понякога обаче и звездите...