

Най-сигурният начин да разпознаем зрялата тиква е, като огледаме внимателно частта, върху която тя е лежала на почвата. Ако тя е кремава или жълта на цвят, няма никакви съмнения, че тиквата е зряла, но ако този цвят е зеленикаво-бял или зелен, не можете да се надявате на добри вкусови качества.
Тиквата има не само високи хранителни свойства, но и диетични качества, а използваемата й част заема до 85% от теглото. Съдържа 90% вода и има диуретично действие. Семената на тиквата също представляват интерес, тъй като са много богати на мазнини и белтъчини. Оранжевият цвят на тиквата се дължи на антиоксиданта бета-каротин, който в човешкото тяло се превръща в жизнено важния витамин А. Той от своя страна намалява риска от развиване на някои видове рак и предлага защита срещу болести на сърцето.
Консумира се печена или варена, от нея се приготвят рачел, тригуни и, разбира се, любимият на мнозина тиквеник.
Отскоро Лесафр България стартира предлагането на изцяло нов продукт, който ще промени начина, по който...
Bonduelle току-що представи нова вълнуваща продуктова линия Croustis – бургери и крокети от 100% ароматни...
Тази Коледа подарете внимание и истинско гурме преживяване за всички сетива с новите кутии на...
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...