Конкилиони с тиква и рикота

Красиво ястие с великолепен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г паста „Конкилиони“
600 г тиква „Цигулка“
300 г сирене „Рикота“
80 г сирене „Пекорино“ (+ за поръсване)
1 яйце
1 скилидка чесън
1 стрък салвия
сол и черен пипер на вкус

за доматения сос:
800 г смлени домати (от консерва)
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Конкилиони с тиква и рикота
Тиквата се почиства, реже се на кубчета и се готви на пара, докато омекне.
2
Конкилиони с тиква и рикота 2
Изважда се в купа и се намачква с преса за картофи.
3
Конкилиони с тиква и рикота 3
Прибавят се рикотата, наситнената салвия, стритият на паста чесън, настърганото пекорино, яйцето и се разбърква.
4
Конкилиони с тиква и рикота 4
Сместа се овкусява със сол и пипер.
5
Конкилиони с тиква и рикота 5
Пастата се сварява до полуготовност в подсолена кипяща вода. Отцежда се.
6
Конкилиони с тиква и рикота 6
Чесънът за соса се наситнява и се запържва в зехтина за 20–30 секунди.
7
Конкилиони с тиква и рикота 7
Наливат се доматите и се овкусява с ригана, сол и пипер.
8
Конкилиони с тиква и рикота 8
Сосът се готви около 10 минути на тих огън, докато леко се сгъсти, след това се сипва в тава.
9
Конкилиони с тиква и рикота 9
Конкилионите се подреждат в тавата върху соса и с помощта на пош отворите им се пълнят с тиквената смес.
10
Конкилиони с тиква и рикота 10
Поръсват се с настъргано пекорино и ястието се пече около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Ако е нужно, по време на печенето се налива малко вода.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Направих рецептата с ред талиателе, вместо мидите
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: