Салата от цвекло, карфиол и сирене

Дата: 16.10.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 малки глави червено цвекло
1 малка глава карфиол
100 г бейби спанак
150 г козе саламурено сирене
60 г сурови небелени лешници
4 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. мед
сол на вкус
за дресинга:
150 г заквасена сметана
1 с. л. ретро горчица
1 ч. л. мед
1 скилидка чесън
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от цвекло, карфиол и сирене Цвеклото се обелва и се нарязва на лодки. Поставя се в тава заедно с оцета, половината от зехтина, меда и сол на вкус. Разбърква се и се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Салата от цвекло, карфиол и сирене  2Карфиолът се накъсва на малки розички, поставя се в тава, посолява се и се полива с останалия зехтин. Пече се около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изпечените зеленчуци се оставят да се охладят.
3
Салата от цвекло, карфиол и сирене  3Лешниците се нарязват наситно, а козето сиренето – на кубчета.
4
Салата от цвекло, карфиол и сирене  4В купа се разбъркват смачканият на паста с малко сол чесън, сметаната, горчицата, медът, сол и бял пипер на вкус.
5
Салата от цвекло, карфиол и сирене  5Печените зеленчуци се смесват с лешниците, спанака и дресинга.
6
Салата от цвекло, карфиол и сирене  6Салатата се разбърква и се поднася със сиренето.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2018
много вкусна салата! пълна с разнообразни по вкус съставки. за пръв път правя салата с печено цвекло, което е супер, заради овкусяването, което може да се постигне. въпреки, че цялата си я изядох сама, така и не ми омръзна (:
7.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2016
Много вкусна и различна, браво!
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Много вкусна салата. Пропуснах лешниците
5.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
салатата е страхотна! търсих рецепта с това, което имах в наличност, само бейби спанака го заместих с рукола, а заквасената сметана с кисело мляко(умишлено, щеше да ми дойде тежко)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2015
Изглежда доста вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tinna сготви Фламкухен
Лилия се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Кюфтета от просо
Антония коментира рецептата Дип от леща и чушки
Антония коментира рецептата Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта