Супа от печена тиква

Дата: 11.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква „Цигулка”
2 с. л. зехтин
1 консерва кокосово мляко (400 мл)
400 мл вода
1/4 стрък розмарин
20 г корен джинджифил
2 с. л. ябълков оцет
100 г саламурено козе сирене
100 г цедено кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от печена тикваТиквата се обелва, нарязва се на кубчета, залива се със зехтина и се пече в загрята на 200 градуса фурна, докато започне да се карамелизира – около 40 минути.
2
Супа от печена тиква 2Изпечената тиква и розмаринът се слагат в блендер и се смилат.
3
Супа от печена тиква 3Налива се кокосовото мляко и отново се смила.
4
Супа от печена тиква 4Сместа се сипва в касерола и се добавят настърганият джинджифил, водата и оцетът. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя на огъня да кипне.
5
Супа от печена тиква 5Сиренето се пюрира с киселото мляко.
6
Супа от печена тиква 6Супата се разпределя в купи и се гарнира с млечната смес.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2018
Чудна стана!
6.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2017
Много вкусна стана
5.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Аз приготвих тази супа за малкия и стана чудна. Добавих и малко крутони и пропуснах джинджифила, но въпреки това стана супер.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2014
Мека, вкусна и ароматна, но сложих по-малко джинджифил и не знам точно колко розмарин, защото от стрък до стрък има разлика, откъснах си листенца просто
3.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2014
Доста силно се усеща джинджифилът, и въпреки че обожавам тази подправка, следващия път ще сложа наполовина от нея. Сиренцето е задължително.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта