Супа от пащърнак и праз

Дата: 10.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 стръка праз
400 г пащърнак
1 ч. л. майоран
2 картофа (около 300 г)
200 мл сухо бяло вино
900 мл пилешки бульон
150 мл животинска сметана
1 дафинов лист
40 г краве масло
сол и пипер меланж на вкус
за крутоните:
4 филии черен хляб
1 ч. л. майоран
20 г краве масло
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от пащърнак и празПразът се нарязва на колелца с дебелина един сантиметър.
2
Супа от пащърнак и праз 2Пащърнакът и картофите се режат на кубчета.
3
Супа от пащърнак и праз 3Празът се запържва в маслото, докато омекне, но без да променя цвета си. Добавят се пащърнакът, картофите и майоранът
4
Супа от пащърнак и праз 4Налива се виното и когато се изпари, се сипва пилешкият бульон.
5
Супа от пащърнак и праз 5Слага се дафиновият лист, посолява се и се готви, докато зеленчуците омекнат – около 20 минути.
6
Супа от пащърнак и праз 6След това дафиновият лист се отстранява, а супата се пасира.
7
Супа от пащърнак и праз 7Наливат се около 500 мл вода и сметаната, супата се кипва и е готова.
8
Супа от пащърнак и праз 8Крутоните се приготвят като хлябът се нарязва на малки кубчета, които се запържват в маслото, докато станат хрупкави.
9
Супа от пащърнак и праз 9Дърпат се от огъня и се поръсват със сол и майоран.
10
Супа от пащърнак и праз 10Супата се сервира гореща, поднесена с крутоните и едро счукан пипер меланж.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Лично аз приготвих тази супа с някои промени, т. к. вкъщи избягваме да ядем животински мазнини. Така, че не сложих животинска сметана и краве масло. Използвах зехтин. Крутоните също не запържих, а просто запекох във фурната. В крайна сметка се получи доста вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта