Крем супа от грах с моцарела

Източник: Яна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.10.2014
Крем супа от грах с моцарела
 
Необходими продукти:
350 г грах (от консерва)
1 картоф
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 г сирене „Моцарела“
2-3 връзки копър
30-40 г масло
1,5 л зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
2-3 с. л. олио (зехтин)


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се почистват, измиват се и се нарязват наситно. Задушават се в олиото (зехтина) и малко вода.
2
След като омекнат, се добавя почистеният и нарязан наситно чесън. Оставя се да се задуши още 1-2 минути и се добавя зеленчуковият бульон.
3
Добавя се нарязаният наситно картоф.
4
След като поомекне картофът се слагат грахът, копърът, черният пипер и солта.
5
След 5-6 минути се слагат едно по едно парченцата нарязана моцарела и се бърка непрекъснато, докато се разтопи, за да не падне на дъното на тенджерата и така да загори.
6
Накрая слагаме маслото и го оставяме да се разтопи.
7
Супата се пасира и е готова за консумация. По желание може да се сервира с лъжица заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2020
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Вкусна супичка, но това с моцарелатааа ... не ми се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: