Кивито съдържа повече витамин С в сравнение с подобен по големина портокал, което го прави идеално за консумация през студените месеци.
Симпатичните овални плодове са богати на
баластни вещества, които благоприятстват доброто храносмилане.
Сочните плодове в свежо зелен цвят
са нискокалорични, имат освежаващ аромат и уникален сладък вкус.
Когато избирате киви,
може да познаете, дали е добре узряло, ако леко поддава при слаб натиск. Може да оставите твърдите плодове да доузреят на стайна температура, след което може да ги съхранявате за по-дълго време (около 2 седмици) в хладилник.
Препоръчително е,
плодовете да бъдат консумирани скоро след като се обелят и нарежат, защото омекват доста бързо.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...