Желирани петифури с кафе

Дата: 15.03.2013
Източник: Бон Апети
Желирани петифури с кафе
 
Необходими продукти:
за кафения пласт:
125 г захар
3 с. л. инстантно кафе
450 мл вода
1/2 ч. л. канела
50 мл вода за разтваряне на агар агар
1 с. л. агар агар
за соевия пласт:
450 мл соево мляко с аромат на ванилия
125 г захар
50 мл вода
1 с. л. агар агар
за гарниране:
1 киви

Начин на приготвяне:
1
Желирани петифури с кафе
В касерола се загряват вода за кафения пласт, захарта, инстантното кафе и канелата. След като захарта се разтвори, съдът се оттегля от котлона.

 


2
Желирани петифури с кафе  2
Агар агарът се разтваря в 50 мл вода и след това се загрява. Когато е готов, към него се налива малко от сместа с кафе и после се пресива в нея. Оставя се на огъня докато кипне. Дърпа се от котлона и се оставя да се охлади леко.

 


3
Желирани петифури с кафе  3
Кафената смес се изсипва в квадратна форма, на дъното и стените на която има пластик. Оставя да стегне за 1 час в хладилник.

 


4
Желирани петифури с кафе  4
Соевото мляко се загрява със захарта. Агар агарът се разтваря в 50 мл вода, след това се загрява, и когато е се разтвори се смесва със затопленото соево мляко (първо се слага малко от соевото мляко, разбърква се и се пресипва към останалото). Оставя се на котлона докато кипне. После се сваля и се охлажда леко.

 


5
Желирани петифури с кафе  5
Соевата смес се налива върху стегналия пласт с кафе. Оставя се в хладилник да стегне за 1 часа.

 


6
Желирани петифури с кафе  6
След това се изважда заедно с помощта на фолиото, то се отстранява и десеертът се нарязва на квадрадчета. Върху всяко парче се поставя парченце киви.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2013
Не са моите петифури.......
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта